قیمت نهایی مدار چاپی (PCB) توسط تعدادی از عوامل مشخص میشود. در اینجا عواملی را که بر قیمت PCB تأثیر میگذارند، بررسی میکنیم:
اندازه مدار: بدیهی است که هر چه ابعاد برد بیشتر باید ، در قیمت نهایی برد تاثیر گذار است ، پس تا میتوانید فضا های پرت و خالی در طراحی را کاهش دهید و با یک چیدمان اصولی به سایز مطلوب برسید.
تعداد لایههای PCB: هر چه تعداد لایه های مدار چاپی بیشتر باشد ، هزینه و زمان تولید آن بیشتر میشود.با این حال در بعضی پروژه ها طراحی برد بصورت چهارلایه اولویت و برتری بالاتری نسبت به طراحی دو لایه دارد.
مواد مورد استفاده: نوع ماده مورد استفاده برای ساخت PCB همچون نوع رزین، نوع مس و سایر مواد مورد استفاده، همگی بر قیمت کلی PCB تأثیر میگذارند. (بیشتر بخوانید : راهنمای انتخاب جنس مدار و پارامتر های مهم)
اندازه و تعداد سوراخ کاری پد و وایا در برد مدارچاپی : در طراحی PCB هرچه قدر اندازه via ها کوچک تر باشد دقت مورد نیاز در فرآیند تولید و ابزار های تولید برد پیچیده تر می شود.یکسان بودن قطر سوراخ های برد نیز به تسریع فرآیند تولید کمک می کند.؛ زیرا اپراتور باید ابزار های دستگاه سوراخ کاری (CNC دریل) را برای اندازه های via های کوچک و بزرگ در حین فرایند تولید تغییر دهد؛ بنابراین تعداد پنل هایی که در یک زمان سوراخ کاری می شوند کاهش می یابد و تولید کننده زمان بیشتری صرف این کار خواهد کرد و درنتیجه باعث افزایش هزینه تولید برد مدار چاپی می شود .
نوع برش نهایی برد : اگر برد شما چهار گوش معمولی باشد برش آن با روش میسر است و وقت و انرژی کمتری مصرف میشود. اما چنانچه بردتان دارای اشکال خاص یا منحنی است باید از روش استفاده شود که بر روی قیمت نهایی تاثیر گذار است. (بیشتر بخونید: انواع برش نهایی مدار چاپی و مزایا و معایب هر کدام)
روش پوشش سطحی: روشهای پوشش متفاوت هزینههای متفاوتی دارند. برای مثال، ENIG و ENEPIG معمولاً گرانتر از HASL هستند.(بیشتر بخوانید: بررسی انواع روش های پوشش نهایی مدار)
پیچیدگی طراحی: PCB هایی که دارای ویژگیهای پیچیده مانند لایههای متعدد، فاصله کوتاه بین ترک ها ، قطر نازک ترک ، حفرههای Microvia و غیره هستند، هزینه بیشتری برای تولید دارند.
تعداد سفارش: به طور کلی، هزینه واحد PCB با افزایش تعداد کاهش مییابد، زیرا بسیاری از هزینهها مرتبط با تولید PCB ثابت هستند و با افزایش مقیاس تولید، هزینه واحد کاهش مییابد.
نرخ سریع تولید: اگر PCB به سرعت تولید شود (مانند تولید اورژانسی و فوری)، این خدمات ممکن است هزینه اضافی داشته باشند.
قوانین و استانداردهای کیفیت: استفاده از استانداردهای کیفیت خاص، مانند IPC Class 3، ممکن است نیازمند کنترل کیفیت اضافی و هزینههای بیشتری باشد.
تست و بازرسی: بازرسیهای بیشتر یا تستهای مختلف مانند تست فرکانس بالا، تست ایکس-ری، تست پیوستگی الکتریکی و غیره ممکن است هزینههای اضافی داشته باشند.(بیشتر بخوانید : انواع روش های تست مدارات)
درخواستهای خاص مشتری: هرگونه نیاز یا درخواست خاص مشتری (مانند نیاز به گواهینامه خاص، بستهبندی خاص، یا هر نوع مشخصات خاص) ممکن است هزینههای اضافی به همراه داشته باشد.
بستهبندی و حمل و نقل: بستهبندی خاص، از جمله بستهبندی ضد آب یا بستهبندی ESD، و همچنین هزینههای حمل و نقل ممکن است بر قیمت کلی تأثیر بگذارد.
3 پاسخ به“عوامل تعیین کننده قیمت تمام شده مدارات چاپی”
محمد
03 آگوست 2023مقاله کامل و مفیدی بود ، فقط پیشنهاد میکنم لطفا عکس و فیلم های بیشتری قرار بدین تا بهتر متوجه موضوعات بشیم ، ممنونم
azarakhsh_manager
03 آگوست 2023خیلی ممنونیم ازت محمد جان
چشم حتما در مقاله های بعدی رعایت میکنیم 🙌🏻❤️
علیرضا سلیمانی
02 اکتبر 2023خیلی عالی و جامع بود ، خداقووووت ♥️